ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet

Workshop i klassrummet om film, medier och information. Att fördjupa sig i rörliga bilder är ett sätt att lära sig ett samtida globalt språk, tillgodogöra sig kunskap och stimulera till ett mediekritiskt tänkande. Genom att arbeta med MIK (= Medie- och informationskunnighet får eleverna förmåga att finna, analysera, kritiskt värdera och skapa information i olika medier och kontexter. Årskurs 7 erbjuds filmworkshops med FilmCentrum.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokal: I ert klassrum

Spegla mig - en teaterföreställning på Riksteatern

”Spegla mig” är en teaterföreställning för årskurs 7. Aldrig förr har vi tagit så många självporträtt som nu. Vi tar bilder av våra ansikten och kroppar för att berätta om vår dag, vårt liv, om vilka vi är, hur vi mår och vad vi tycker om saker. Bilderna vi lägger upp av oss själva på sociala medier blir uttryck för vår identitet, de visar vad vi gillar och ogillar. ”Spegla mig” är en föreställning om självporträtt och bilden man har av sig själv, som vi får uppleva genom olika gestalter, kroppar och röster – och där publiken dessutom kommer att kunna delta med sina egna mobilbilder, om de vill.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 7, Årskurs 8
    Lokal: Riksteatern
    Tillfällen:

2st tillfällen under perioden 14/12 2018 - 14/12 2018

Berättarworkshop med Historieberättarna

Vill ni diskutera barnkonventionen och mänskliga rättigheter utifrån ett barn och ungdomsperspektiv? Boka en unik workshop, och arbeta med att analysera dikter, texter, bilder, och filmer skapade av nyanlända barn och ungdomar. Workshopen avslutas med att eleverna spelar in poddar där de delar med sig av saker som de själva anser vara viktiga att veta för barn/ungdomar som är nya i Sverige.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Konst, Film/mediaskapande, Digital verkstad, Berättande, SKAPANDE SKOLA 2018-19
    Målgrupper: Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Hos er

Forum för levande historia - lärarträff

VÄLKOMMEN TILL LÄRARTRÄFF! på Forum för levande historia i Gamla stan, Stockholm! När? Torsdag den 15 november kl 17.00-19.30 Var? Stora Nygatan 10-12 (T-bana Gamla stan) En kväll för dig som är lärare i Stockholms stad och län!

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Studiebesök
    Målgrupper: Gymnasium, Lärare, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Röst - nytt kortfilmsinitiativ för unga och nya röster, bakom och framför kameran! Vilka syns  och vilka röster hörs i det offentliga samtalet?

Pedagoger kommer att få möjlighet att visa kortfilmerna i klassrummet. Till dessa klassrumsvisningar får de ett pedagogiskt material som kan användas som diskussionsunderlag och en filmpedagog håller i samtal med eleverna. Filmerna och materialet är anpassat för årskurs 9 och gymnasiet. Vi har även tagit fram en liten bok med åtta texter om demokrati från olika författare, debattörer och artister.

Kategorier: Bio, Workshops, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 9

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Upptäck ett av Sveriges främsta utomhusgallerier: Intressanta visningarför alla åldrar! Inspirerande och lärorik upplevelse i det fria. Det är något av en väl bevarad hemlighet att Subtopia är platsen för ett tjugotal konstverk, skapade av välkända och namnkunniga graffitikonstnärer. Såväl svenska som internationella. Under vandringen, som tar ca 45 minuter, går gruppen runt i Subtopia-området och upptäcker konstverk på oväntade platser och med vitt skilda uttryck.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Konst, Studiebesök
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9